Ati accesat un imobil situat in Cristian, Brasov.

LOCALIZARE:

Situata in zona centrala, pe DN73, care traverseaza comuna Cristian, proprietatea este situata in apropierea obiectivelor turistice locale: Biserica fortificata, Centrul administrativ; iar iesirea din comuna ofera accesul pe segmentul de autostrada A3, de aprox 6,3 km, ce ocoleste comuna Cristian si orasul Rasnov. Aceasta portiune din autostrada A3, deja data in exploatare, face parte din autostrada Bucuresti -Brasov-Sibiu, aflata in constructie. In aproprierea proprietatii, la aprox 6km, se afla Aeroportul International Ghimbav-Brasov si alte obiective turistice importante: Statiunea Poiana Brasov renumita pentru practicarea sporturilor de iarna, la aprox. 10 km si Castelul Bran la aprox 12 km.

Intrarea pe proprietate, se face din soseaua asfaltata, prin poarta mare inchisa la arcada, cu sistem de inchidere in 3 puncte, simultan. Urmeaza un gang de aprox. 30 mp ce poate fi folosit ca si parcare acoperita. In curte, pe suprafata pavata, se mai afla 2 locuri de parcare si alte 2 masini pot fi parcate in garajul dublu.
Inaltimea gangului de acces este de peste 4 m, permitand astfel accesul cu mijloace de tonaj mare, avantaj care a permis efectuarea tuturor renovarilor pe care le-a realizat actualul proprietar dupa cumpararea proprietatii in 1997. Toate lucrarile de reamenajare si demolare a constructiilor anexe, s-au facut cu proiecte si avize, conform legislatiei in vigoare.

Curtea de 459 mp, este un perimetru inchis. Dupa corpurile celor doua cladiri, urmeaza 2 ziduri laterale de H=5m, ambele apartin proprietatii, intre care s-a amenajata un parc cu vegetatie montana de arbori si arbusti. Acest parc si curtea, inchise de sura masiva, ofera intimitate, confort si protectie.
Parcul are o terasa cu ziduri de caramida, acoperita cu tigla, si pavata cu pardoseala de ciment ornamental, dotata cu mobilier original, de gradina. Tot aici regasim un barbeque realizat din caramida refractara si 3 mese din piatra placate deasupra cu placi ornamentale de piatra. Curtea dispune de iluminat cu felinare.

Casa este compusa din 2 corpuri.

Corpul 1 este cel de la strada, edificat in 1931, si este dispus pe 3 nivele:

-Demisol de 80 mp, cu inaltime H=2,60 m, si pardoseala din ciment ornamental, necompartimentat, dotat cu lumina naturala, avand 5 ferestre de 1m/50cm, in forma dreptunghiulara, cu protectie incorporata, dispuse 3 la strada si 2 la curte. Exista si iluminat artificial cu becuri si prize instalate.
Accesul in demisol se face prin usa laterala, dubla, in holul demisolului, pe scara de ciment ornamental. Acestui spatiu util, i se poate da orice destinatie doreste viitorul proprietar.

-Accesul pe urmatorul nivel se face prin intrarea principala, cu 2 usi mari duble, pe scari de ciment ornamenta. Urmeaza holul principal cu acces prin usa stilizata, dubla, din lemn de esenta tare,cu geamuri de cristal tip french windows. Din hol, in lateral pe stanga, se intra in cele 2 dormitoare, iar in fata se afla o incapere care are destinatie pentru a doua baie (cada pe colt din fibra de sticla este depozitata in demisol, chiuveta de portelan este depozitata in mansarda, teava de apa calda este trasa in baie, trebuie facute instalatiile).
In dreapta se afla livingul care are acces direct la bucataria-sufragerie. Suprafata acestui nivel este 70 mp. Inaltimea spatiilor in corpul 1 de casa, este de H=3 m.

-Urmatorul nivel este podul in suprafata de 100mp, ce cuprinde si portiunea,care acopera gangul. Are planseu de ciment ornamental si inaltime considerabila si este dotat cu 7 ferestre in forma de semicerc, mari, dispuse cu vederea spre strada si spre curte, asigurand astfel un nivel optim de lumina naturala. Podul dispune de instalatie electrica trasa pentru becuri si prize.

Corpul 1 de casa este costruit pe structura din cadre masive de beton, cu ziduri de 60 cm, grosime. Suprafata utila totala (demisol,casa,pod casa1) este de 250 mp.

Corpul 2 de casa este construit in 1872, si este dispus tot pe 3 niveluri, fiecare cu suprafata de 58 mp, iar zidurile corpului 2 au 80 cm grosime.

Compartimentarea Corpului 2 de casa este urmatoarea:

-La parter se afla bucataria-sufragerie cu pardoseala de marmora, pereti placati cu faianta,avand o inaltime de H=2,60 m. Aici se afla Centrala Termica 1, care deserveste aceasta portiune de parter si garajul (tevile sunt trase si la mansarda]. Din bucatarie se face acces direct in living. Holul este mobilat, are un zid ornamental, rest al cuptorului demolat in 1997, precum si alte elemente decorative. Din hol se intra in baia de aprox 14 mp si inaltime 2,60 m. Aceasta are aerisire naturala cu geam dublu clasic. Pardoseala este din marmora iar peretii sunt placati cu faianta.

-Din hol se urca, pe scara din beton armat, in mezaninul de 58 mp, necompartimentat, cu podea din scandura de pin, renovata complet, dotata cu 4 geamuri duble orientate spre curte. Inaltimea mezaninului este de H=2,60m.

-Din mezanin prin usa cu deschidere prin basculare in sus, pe o scara masiva lata, cu 8 trepte, din scandura groasa de 5cm, se urca in podul de 58 mp. Acesta are podea de scandura,si dispune de iluminat artificial. Din acest pod al corpului de casa2, se intra in podul corpului 1 de casa.

-Urmatoarea portiune a casei 2, ce este dispusa tot pe 3 nivele, este cea care cuprinde garajul, cabinetul stomatologic si atelierul, toate acestea cu intrari separate direct din curte. Garajul dublu, are suprafata de 36 mp si inaltime de 2,60m, pardoseala ciment. Este dotat cu usa glisanta pe plafon ,comanda speciala, date fiind dimensiunile 4,45m/2,30m . Este incalzit de centrala din casa si este ultra dotat. Are 3 lampi aplice, duble, cu tuburi de neon si prize multiple, are apa calda-rece, chiuveta cu faianta pe perete, instalatie de sonorizare 2x150 w SONY, radio cass/CD Panasonic, cititor radio USB, Casete audio inregistrate, pentru garaj.

Din garaj este acces in podul necompartimentat al garajului, cabinetului stomatologic si atelierului, pe usa cu basculare in sus, pe scara de lemn solida cu 8 trepte. Acest pod are suprafata 78 mp, cu podea de lemn acoperita cu linoleum, inaltime 2.50m. Deasupra acestui pod se afla alt pod, necompartimentat, cu podea de scandura acoperita cu linoleum. Are inaltime de 2,50 m. Aceste poduri sunt dotate cu lumina artificiala, lampa aplica cu neon, becuri economice si prize. In al doilea pod se poate instala fereastra, tip Velux.

Cabinetul stomatologic cu toate dotarile are de suprafata 30mp, si este compartimentat in hol, grup sanitar, spatiu pentru sterilizare, Centrala Termica proprie, care deserveste si atelierul. lnaltimea cabinetului 2,60m, pardoseala din gresie portelanata, peretii placati cu gresie portelanata, rigips, lampi aplice, elemnte decorative, toate asortate ton-a-ton, cu mobilierul, pardoseala,etc. Atelierul, in suprafata 12mp este placat cu pardoseala mozaic de gresie portelanata, rafturi aplice pe perete, compresor de aer pentru utilizare medicala.

Instalatia electrica a intregii proprietati a fost inlocuita complet, tablouri de sigurante automate noi, in gang, holul principal si garaj.

Suprafata utila totala corp 2 (garaj, cabinet stomatologic, atelier) este de 224 mp.
Iar suprafata totala Corp 1 si Corp 2 este de 648 mp.

Unul din specificul caselor sasesti este sura generoasa cu o suprafata utila de 314 mp, caracterizata de o inaltime de la peste 4m la poarta de intrare si peste 15m la coama. Aceasta este acoperita cu tigla clasica, renovata, curatata, ce poate fi folosita ca hala de depozitare,sau pentru alte diverse activitati. Pardoseala este din nisip tasat si acoperita partial cu folie de polietilena groasa, in dublu strat. Zidurile din caramida arsa ,intacta, au grosimea de 60cm.

Proprietatea dispune si de o livada cu meri roditori in spatele surei, in suprafata de 420 mp.

FINISAJE
Proprietatea este intr-o conditie foarte buna si este libera la vanzare.

DOTARI
- 2 centrale termice
-tamplarie PVC, la cabinetul stomatologic si atelier.
-parchet de stejar
-usi interioare de lemn,geamuri de cristal la usile de la intrare principala
-pardoseli de marmora,gresie portelanata,ciment ornamental,scandura de pin

UTILITATI
-Curent, Apa, Canalizare, Gaz, Fibra Optica;

OBSERVATII:

SVN Romania | Brasov, in calitate de companie imobiliara, care promoveaza acest imobil, incearca sa ofere detalii tehnice, in raport cu situatia reala a proprietatii prezentate, cu amendamentul ca acestea nu constituie sau nu fac parte dintr-o oferta aferenta unui contract.

Nota: Structura acestei prezentari si informatiile mai sus detaliate, nu pot fi preluate, fara acordul scris al SVN Romania | Brasov.

An constructie 1931

Suprafata construita 1110 mp

Suprafata utila 927 mp

Regim Inaltime D + P + 1 + M

Etaj D + P + 1 + M

Nr. camere 7 camere

Nr. bai 2

Nr. balcoane 0 balcoane

Tip constructie Vila

Status constructie Finalizat

Amprenta la sol 630

Teren suprafata 1512 mp

Deschidere stradala 14 m

Curte Individuala Da

Disponibila incepand cu 2024-04-03

Judet Brasov

Oras/ Sector Cristian

Zona Centru

Gps lat 45.626040

Gps lng 25.482633

Nr. terase 1

Geamuri termopan

Acoperis tigla

Parchet

Apa

Gresie

Gaz

Pivnita

Faianta

Canalizare

Garaj

Parcare in curte

Incalzire centrala termica

Consolidata

Internet prin cablu

Curent electric

Cablu TV

Incalzire sobe

Gradina

Pod

Beci

Valoare proprietate (€)

Perioada (ani)

Procent avans (114.000 €)


Suma creditata 646.000

Dobanda 6%

Rata lunara 18.316 lei

Broker Imobiliar

Marina Gavrila , Consultant imobiliar Vezi toate proprietatile

0730177221

Casa Saseasca - Elemente originale pastrate

Pret vanzare
760.000 €

Telefon Consultant imobiliar
0730177221

Cod: REV2001645

Afla primul de cele mai bune oferte
inainte sa ajunga pe piata

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la notificari